Het gebouw

Nijlicht, een uniek multifunctioneel kantorencomplex met een informatiecentrum. Het gebouw is speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) dat zich op havengerelateerde activiteiten richt en is gelegen aan de belangrijkste toegangsweg naar de Eemshaven in Groningen. De eerste paal voor dit kantorencomplex werd op een speciale nautische wijze ingeluid op woensdag 24 maart 2010 om 15.00 uur aan de Schildweg 16 in de Eemshaven.

De kantoorlagen zijn opgenomen in een vleugel van 5 lagen en flexibel in te delen. De vorm en de materialisering van Nijlicht hebben associaties met scheepvaart en dynamiek.

Met deze nieuwe locatie is het voor dienstverlenende bedrijven mogelijk zich op het haventerrein te vestigen. Deze bedrijven zijn hierdoor zichtbaar in de haven en kunnen snel en flexibel inspelen op wensen en behoeften van klanten in de Eemshaven. Nijlicht is dé locatie voor het MKB, in een haven waarin de komende jaren miljarden worden omgezet.

Duurzaam

Kantorencomplex Nijlicht is een duurzaam pand, gebouwd met duurzame materialen en technieken. Het gebouw is voorzien van:

  • Flexibel indeelbaare indeling van binnenwanden
  • Hoogwaardig afwerkings nivo
  • Luchtbehandeling met warm-terug-win installatie
  • Duuzame verwarming en koeling dmv warmtepompen
  • Hoge isolatiewaarde
  • Regenwater infiltratie in de ondergrond

Het gebouw is bereikbaar via de N46 vanuit Groningen en de N33 vanuit Delfzijl. Ook is het gebouw te bereiken via het water middels een nabij gelegen dijkovergang met aanlegsteiger.