De locatie

Het kantorencomplex Nijlicht ligt in de Eemshaven van de gemeente Eemsmond: de grootste zeehaven van Noord-Nederland. De Eemshaven wordt beheerd door Groningen Seaports en is een belangrijk handelspunt voor Nederland. Er bevinden zich dan ook vele overslagplaatsen en elektriciteitscentrales.

Ook heeft zoekmachinegigant Google een van haar datacenters gevestigd in de Eemshaven. Een interessante vestigingsplaats voor Google; vanwege het grote windmolenpark is Google verzekerd van een stabiele energievoorziening. Daarnaast komt er in de buurt van de Eemshaven een voor Google belangrijke trans-Atlantische glasvezelkabel aan land.

Nijlicht is een modern kantorencomplex dat 'aangemeerd' ligt aan het eerste havenbekken van de Eemshaven. Aan de achterzijde grenst Nijlicht aan het eerste havenbekken. Het kantoor biedt een prachtig uitzicht over de activiteiten in een deel van de haven. 

Het gebouw is bereikbaar via de N46 vanuit Groningen en de N33 vanuit Delfzijl. Ook is het gebouw te bereiken via het water middels een nabij gelegen dijkovergang met aanlegsteiger.